16:00

FC Linköping City

P17 A-slutspel: FC Linköping City 2-5 (1-2)

Närmare än siffrorna

Till slut rann resultatet iväg till 2-5 men vi var verkligen med spelmässigt i denna match trots tuffa förutsättningar.

Med Thure borta med sin benbrott och Theo borta med körtelfeber så var det sista vi behövde att både Erik och Toni blev sjuka och vi stod helt utan målis.

Axel Karlsson, som återhämtar sig efter ett uttänjt ledband, ställde dock upp för laget och vaktade kassen idag. Stort tack till Axel för det!

Matchen började med stort spelövertag för gästerna och de spelade sig fram till bra skottlägen men utan att få dit den. Istället gör de två slumpartade mål och läget kändes tufft. Men när Elliot, i sin ovana ytterforwardsroll, rinner igenom och blir fälld i slutet av första halvlek får vi en chans att komma in i matchen. Filip sätter säkert straffen och vi går till pausvila med energi i laget.

Men så börjar andra halvlek med ytterligare ett "skitmål" till 1-3 och nu uppförsbacke. Men Viktor spelar fram Hero som dunkar dit 2-3 och det är match igen.

Vi har sedan ett riktigt bra läge att kvittera men istället ramlar fyran och femman in bakåt.

Trots allt en go känsla i gänget efter matchen och nu hoppas vi på fullt frisk trupp inför "bronsmatchen" mot Tord nästa söndag. Den sista matchen för V Södra P03.